Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Η αδικία του "Εδώ"

Είναι άδικο.

Συνήθως κι ας ξέρω ότι δεν το πιστεύεις απαραίτητα, οι γάμοι είναι μια μορφή γιορτής της αγάπης. Ναι οκ υπάρχουν και τα προξενιά και γάμοι από ανάγκη, αλλά το ρομαντικό μικρό αγόρι που υπάρχει μέσα μου και που συχνά πυκνά ντρέπομαι να το εμφανίσω αυτό πιστεύει.

Και πέρα από αυτό είναι η γιορτή της εγγύτητας, είναι δυο άτομα που είναι μαζί, στο τώρα και στο εδώ. Αυτή λοιπόν την γιορτή είναι άδικο να την προσεγγίζεις μόνος. Ειδικότερα όταν δεν νιώθεις μόνος. Διόλου δεν με νοιάζει η πρόσοψη του όλου ζητήματος. Δεν με νοιάζουν οι άκυροι χοροί, τα γενικότερα, σχεδόν υποχρεωτικά ξευτιλίκια και το κρασί που θα πιεις σε μεγάλες ποσότητες για να τιμήσεις τους νεόνυμφους. Με νοιάζει η γιορτή. Με νοιάζει η σκέψη που μου έσκασε αιφνίδια και βίαια, ότι αυτή η κατάσταση είναι άδικη.

Θέλω να είσαι δίπλα μου. Θέλω να νιώθω την εγγύτητα του "εδώ" και του "τώρα". Η Κέην έγραφε ότι μόνο "το εδώ, το τώρα και το μαζί σου" υπάρχει. Τίποτα παραπάνω, το "για πάντα" είναι πλασματικό, ψεύτικο, ουτοπικό και σπάνια πρέπει να το ξεστομίζεις. Αυτό το "εδώ" και το "τώρα" δεν υπάρχει στην ολότητά του, υπάρχει μόνο το "τώρα" και ενώ αυτό το "τώρα" με χαροποιεί πέραν του δέοντος, όμως το "εδώ" είναι μια σκιά στη γωνία του δωματίου.

Τις τελευταίες μέρες σε μαθαίνω και είναι πανέμορφο. Δεν σε ξέρω ακόμα, αλλά θέλω να σε ξέρω, να φτάσω σε αυτό το σημείο. Το καταλαβαίνεις και εσύ νομίζω ότι ίσως όλο αυτό που συμβαίνει να είναι υπερβολικό. Εγώ το βλέπω έτσι, υπερβολικό από την καλή έννοια.

Σε μια σειρά είχα ακούσει μια ατάκα "When you got chemistry, you only need one other thing. Timing. But timing's a bitch". Συνηθίζω να πιστεύω πολύ στις σειρές. Στις μη-ρεαλιστικές αυτές αναπαραστάσεις του πραγματικού. Παλιά ίσως να το πίστευα και αυτό. Πλέον όχι. Οτιδήποτε είναι αυτό που έχουμε το οποίο θα πάρει μέρες, βδομάδες ή και μήνες να ξεκαθαρίσει ο καθένας στο κεφάλι του δεν πρέπει να είναι δύσκολο. Είναι εύκολο, θέλω να πιστεύω ότι είναι εύκολο, γιατί την επιπλέον σιγουριά/δύναμη/αντοχή που χρειάζεται την παίρνει ο ένας από τον άλλο. Έτσι γίνεται εύκολο.


Αλλά δεν παύει να είναι άδικο.




Συνοδεία: Your Hand in Mine - The Garden Novels

Δεν υπάρχουν σχόλια: