Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Αυτό εδώ δεν είναι άλλη μια σύσταση!

Αυτό εδώ δεν είναι άλλη μια σύσταση!
Αυτό εδώ δεν είναι άλλη μια σύσταση!

Όχι πια συστάσεις, μόνο στοιχεία, στην τελική δεν νοιάζεται κανείς για το ποιος είσαι πραγματικά. Ειδικά εδώ σε μια απόμερη γωνιά του ιντερνετικού κόσμου, ανάμεσα σε δισεκατομμύρια, εδώ που ο καθένας προσπαθεί να υψώσει τον εικονικό του εαυτό λίγα χιλιοστά πάνω από την θάλασσα, να βγάλει έστω και λίγο το εικονικό κεφάλι του-άβαταρ από τα σκατά.


-Γεια σας είμαι ο...
-Χέστηκα!


Και γιατί να μην εισπράξει κάποιος αυτή την απάντηση; Τι έχει προσφέρει; Για αυτό λοιπόν όχι πια συστάσεις, μόνο στοιχεία. Απλά. Λιτά. Σύντομα. Περιγραφικά.


-Φύλο;
-Άντρας
-Ηλικία;
-22
-Τόπος διαμονής;
-Κρήτη.
-Επάγγελμα;
-Φοιτητής
-Χόμπι;
-Θέατρο
-Όνομα;
-...
-Όνομα;
-Να μην σε νοιάζει.


Τόσο απλά. Και στην τελική τι διαφορά θα είχε αν με λέγαν Τάκη, Μάκη ή Μπάμπη; Και ακόμα περισσότερο αν σκοπός του διαδικτύου ήταν η επωνυμία γιατί να χρησιμοποιούμε ψευδώνυμα; Τα στοιχεία δόθηκαν, συνεχίζουμε.


Το μπλογκ αυτό δεν δημοσιοποιείται, ο συγγραφέας δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο, είναι και ένας από τους λόγους που δεν γίνονται συστάσεις, κανείς φίλος του δεν θα το διαβάσει, κανείς γνωστός του και το προτιμά. Ο μόνος άνθρωπος που πιθανόν να το διαβάσει, αν και είμαι σίγουρος ότι για πολλές μέρες ίσως και μήνες οι προβολές του μπλογκ θα είναι από εμένα, θα το βρει από τύχη, από ένα καπρίτσιο της μηχανής αναζήτησης και ίσως να είναι καλύτερα έτσι. Τυχαία, απρόσμενα, αληθινά. Δεν θα χρειαστεί να πει σε κάποιον ο συγγραφέας να το διαβάσει, να στείλει ένα λινκ.


-Γεια μήπως θα ήθελες να διαβάσεις το μπλογκ μου;
-Φυσικά (με προσποιητό ενδιαφέρον και χαμόγελο).
-Ε... Πως σου φαίνεται;
-Πολύ καλό (πάλι με προσποιητό ενδιαφέρον και χαμόγελο).


Όχι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει γιατί ο συγγραφέας δεν θα επιτρέψει τον εκφυλισμό αυτό. Δεν θα ρίξει το “έργο” των δαχτύλων του σε αυτό το επίπεδο, στην τελική δεν τον ενδιαφέρει κιόλας. Το μπλογκ αυτό δεν δημοσιοποιείται λοιπόν και πολύ καλά κάνει, συνεχίζουμε.


-Και με τι ασχολείται το μπλογκ σου;
-Ε...
-Κάνεις ενημέρωση, είναι απλά ημερολόγιο, δισκοκριτικές, φιλοσοφικές αναζητήσεις;
-Ε...


Ούτε αυτή η συζήτηση είναι αρεστή στον συγγραφέα. Τι σε νοιάζει ρε φίλε γιατί γράφω; Γιατί έτσι γουστάρω θα είναι η πιο απλή και αγενής απάντηση και να σημειωθεί ότι δεν ει μαι αγενής. Δεν ξέρω τι σκοπό θα έχει αυτό το μπλογκ. Μια μουσική γωνιά; Μια καλλιτεχνική γωνιά; Ένας χώρος φιλοσοφικών-υπαρξιακών αναζητήσεων; Ένα απλό ημερολόγιο ενός νέου που παλεύει με την φάση της μετ-εφηβίας; Πραγματικά δεν μπορώ να πω και είναι και πολύ νωρίς να πω. Όταν υπάρχουν τέτοιου είδους αποφάσεις στις οποίες εμπίπτει τέτοιος βαθμός ελευθερίας και επιλογών είναι παράλογο να θεωρείς ότι μπορείς να απαντήσεις έτσι γρήγορα και εύκολα και ακόμα περισσότερο το να το κάνεις. Ποιος είμαι εγώ που θα καθορίσει τι μορφή θα πάρει πάντως; Ας κάνει ότι σκέφτεται, ας πέσει σε χαράδρες, ας υψωθεί σε βουνά και ας γυρίσει να μου πει τι είδε, δεν με νοιάζει εγώ απλά θα γράφω. Μακάρι να γιγαντώσει και να γίνει όλα αυτά μαζί και ταυτοχρόνως αλλά μέχρι να διαλέξει εγώ θα λέω:


-Ε...δεν ξέρω

Συνοδεία: Κόρε. Ύδρο – Φτηνή Ποπ για την Ελίτ (ταιριαστό...)
ΥΓ: Συγχαρητήρια σε όποιο το ανακαλύψει...


Δεν υπάρχουν σχόλια: